ШТО е Global Game Jam

Global Game Jam Macedonia

Global Game Jam е најголемиот глобален настан за развивање на игри. Се одржува еднаш годишно истовремено на голем број локации во вид на 48-часовен маратон на кој се креираат игри за секаков вид платформи. Како дел од International Game Developers Association (IGDA) неговата цел е да ги обедини сите кои креираат или имаат желба да креираат игри и да поттикне креативност, соработка и експериментирање.

Настанот е наменет за ентузијасти, студенти, средношколци и професионалци од различни сфери кои имаат интерес во областа на игри и креирање на игри. Девелопери, гејм дизајнери, 2Д артисти, 3Д моделери, саунд дизајнери, продуценти, експерти за монетизација и социјални медиуми. Ова е совршено место каде може да остварите нови контакти со сите профили од индустријата, размените знаење и/или заедно да креирате игри.

ЛОКАЦИИ за GGJM 2020

ФИНКИ

улица Руџер Бошковиќ 16
(бараките на кампусот)
1000, Скопје

1. ПРИЈАВИ СЕ!
2. КУПИ БИЛЕТ


контакт: gorast[at]gamejam.mk

ФИКТ - Факултет за информатички и комуникациски технологии

Партизанска бб (комплекс Касарна)
7000 Битола

1. ПРИЈАВИ СЕ!
2. КУПИ БИЛЕТ


контакт: petar[at]gamejam.mk

Универзитет за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“

ул. Партизанска
6000 Охрид

1. ПРИЈАВИ СЕ!


контакт: bojan[at]gamejam.mk